Защо дружеството за управление на имоти е полезено за собствениците

Работейки често незабележимо, дружеството за управление може да донесе големи ползи за имотите, които обслужва.

Според неофициални данни, повече от 15 000 имота в София фактически се управляват от лица, различни от собственика. В повече от 80% от случаите това са близки и приятели на собственика, в останалите случаи – адвокати, единични агенти или фирми без опит и желание за развитие в отрасъла.

Нещо повече, по-голямата част от собствениците на тези жилища не получават навременна и достоверна информация за заетостта, ценовите равнища, състоянието на имота, а в същото време таксите и разноските по имота обикновено са много високи, а годишната заетост и възвръщаемост много ниски, заради неопитността на изпълнителите.

За повечето дружества за управление в света, най-ефективен начин за управление по отдаването под наем е създаването на професионална компания. Тя не само може да спомогне за намаляване на единичните разходи за имот в дългосрочен план, но компанията има богат опит в работата с общността на собствениците, относно въпроси, които интересуват повече членове на общността.

В допълнение, чрез прилагането на набор от стандартни правила и координиране на поддържането на основни изисквания, дружеството за управление е особено полезно при уреждане на спорове.

В различните страни има различно отношение и нагласа към услугата за управление. С по-южния си манталитет голяма част от българските собственици не харесват идеята. Скорошно проучване показва, че дори сега не повече от 3-4% от наемодателите на жилища биха използвали дружество за управление.

Именно затова целта ни в „Управление БГ“ е да се концентрираме върху хората, които наистина имат нужда от услугите ни, ценят своето свободно време и спокойствие. Хора, които предпочитат да платят за нещо, което биха могли да направят и сами, но предпочитат да работят с нас и да им предоставим продукт, който е изгоден, качествен и отговарящ на най-високите световни стандарти.

В крайна сметка компаниите за управление позволяват собствениците да предприемат дългосрочни решения и насоки, без да се забавят с ежедневни и текущи проблеми и маловажни въпроси.Вашият коментар

Обади ни се сега!