Защо при наемите евтиното винаги излиза по-скъпо?

Една народна поговорка гласи: „Евтиното винаги излиза по-скъпо“.  Това не се отнася само за продукти, а често се случва и при услугите. На кой от нас не му се случвало да предпочете по-евтин майстор за плочки и да трябва да прави банята си 2 пъти? Или пък да използва съветите на счетоводител или адвокат, които взимат доста евтино и после да плаща за тяхната некомпетентност многократно? Да не говорим за майсторите в сервизите…

Да, и в имотите това се случва доста често. Казвам го на база над 20 годишната си практика в този бранш. Говоря най-вече за отдаването на имот под наем. Наистина като се замисли човек, то не е кой знае колко сложно нали? Пускаме обява, идва наемател, подписваме един договор и готово. Всеки месец си получаваме наема на определеното число. Месечната такса ще е пазарната за моя апартамент и няма да бъда ощетен от несъвестен брокер, която цел е просто да си вземе комисионната.

Наемателят няма да създава проблеми, ще си плаща наема, депозитът ще стигне за ремонт, ако счупи някоя мебел.  Ще си плаща ток, парно, вода, ще е любезен със съседите и ще е в апартамента ни много години, така че да няма празни периоди, когато апартаментът ни ще стои празен.

И да, в идеалния случай е така. Само че за съжаление този „идеален случай“ е изключителна рядкост и може би само 10-15% от хората му се радват. Често нашите клиенти идват при нас, защото са се напатили от некоректни наематели (често им се е случвало повече от веднъж) – високи сметки за ремонти, неплатени сметки и наеми, проблеми със съседи и куп други проблеми. Дори се е случвало да не могат да изгонят наемателите от собствените си апартаменти! Звучи абсурдно, но законът го позволява.  Често се оказва, че са могли да взимат по 100лв или 200лв. над договорената цена или да седят с години на един и същ наем, защото им е неудобно да го вдигнат.

Тук ги питам: „Вие искате да печелите от вашата инвестиция или търсите нови приятели?“  Често се случва апартаментът да стои празен с месеци заради ремонт след наемател или липса на такъв за дълъг период от време. И това са сериозни загуби и пропуснати ползи.  И накрая какво се случва след неуспешен опит с наематели? … Да, прави сте – жилищата седят заключени. И от актив автоматично стават пасив. Не е нужно да обяснявам защо.

Ето затова нашата услуга е толкова добра и нашите клиенти я харесват. Ето затова над 800 клиента от страната и чужбина вече я оцениха.  Защото ние се грижим за всички проблеми, а вие получавате чистата сума от наем и знаете, че имотът ви е в добри ръце. Няма ядове, няма проблеми. Ето това е добра инвестиция – тя ще ви се върне многократно.

Наричаме я инвестиция, а не услуга. Защото инвестицията носи доходи, а услугата е свързана с разходи. Инвестиция, която е само 10% от договорения наем.

Нашата услуга управление на имоти под наем не е за всеки! Тя е за хората които ценят времето си, нервите си и знаят, че „евтиното винаги излиза по-скъпо“.

С повече от 800 имота, които управляваме в град София, ние всеки ден следим развитието и промените на пазара на наемите.

В момента тече и кампания за безплатна оценка от наш експерт за реалната стойност на вашия имот под наем, като повече информация може да намерите в тук!

Ивайло ИвановОбади ни се сега!