Управление на имоти: всичко, което трябва да знаете!

Една от най-добрите инвестиции в България безспорно е в недвижимото имущество, особено когато става въпрос за голям град, какъвто е София. Имате ли предимството да притежавате жилище, което не обитавате, можете да бъдете убедени, че от него ежемесечно ще получавате доход, който съвсем спокойно може да бъде с размерите на средна, а защо не и висока заплата.

Това, разбира се, е идеалният вариант, който обаче съвсем не е толкова лесно постижим. Докато открием идеалните наематели, често ни се случва да “се опарим” с техните противоположности. Често се случва собственици на имоти да заварят апартаментите си в далеч от перфектното състояние, с неплатени сметки и още куп проблеми. Не са единични случаите, в които наематели ограбват своите наемодатели или им причиняват щети, които един наем далеч не може да покрие.

Ние твърдо вярваме, че в този свят има хора за всичко и човекът оркестър отдавна не е работещ метод. Именно по тази причина искаме да ви представим що е то услугата Управление на имоти, има ли тя почва у нас и защо да и се доверите.

Започваме с това, че специалистите от Upravlenie BG могат да се погрижат за дома ви, както ако е отдаден под наем, така и ако жилището не се използва.

В техните задължения влизат разговори и срещи с брокери, провеждането на огледи, подбор на наематели, изготвянето и сключването на договори, създаването на приемо-предавателни протоколи за имуществото в дома ви, както и всички други аспекти, свързани с наемателя, с когото сте сключили договор, като например проблеми със съседи, забавяне плащане на наем и сметки, щети, отказ на наемателя да освободи жилището, отстраняване на щети след наемател, наемане на майстори, загуба от периода между освобождаване на дома и откриването на нови наематели, както и още много проблеми, които неминуемо съпътстват отдаването на имот.

 

При договор с УПРАВЛЕНИЕ БГ ООД вие получавате писмена гаранция, че: ще получите жилището си във вида, в който сте го предали; всички консумативи ще бъдат платени; ще получавате наема си на фиксирана дата, без значение дали в жилището има наемател; ще бъдат отсранявани наематели, които не спазват изискванията на етажната собственост.

Таксата за всичко това възлиза на около 50-70 лева месечно. Относно коректността на компанията, можем да гарантираме с цифри: в рамките на последните 10 години УПРАВЛЕНИЕ БГ ООД работи с над 600 клиента.

 

В случай че решите да се доверите на фирмата за своя имот, можете да избирате между три основни услуги.

Ако изберете “Стандартно управление”, вие определяте цената на имота, без значение дали е по-висока, или не от пазарната. В този случай компанията няма как да гарантира заетост, но поема всички останали ангажименти. Таксата е 10% от месечния наем в случай че жилището е отдадено. От фирмата ще получите писмени гаранции за състоянието на жилището ви, липсата на задължения, плащания към домоуправителя, шлащане на наем в тридневен срок след получаването му от наемател, цялостно отстраняване на щети, актуализация на цената спрямо пазара и инспекции на жилището.

 

Можете да се доверите и на най-новата услуга на компанията, а именно “Фиксиран наем”. Тя е уникална за страната ни, тъй като осигурява непрекъснат дохот на наемодателите, без значение дали имота им е зает, или не. Този вариант е подходящ за тези от вас, които искат да получават наема си на определена дата и без промяна на стойността му по време на договора. В този случай писмените гаранции, които ще получите от УПРАВЛЕНИЕ БГ ООД, са същите, както и при услугата “Стандартно управление”.

 

Третият вариант, който можете да изберете, е “Гарантирана заетост. В този случай фирмата ви гарантира наемател минимум 11,5 месеца в годината, а ако това не се случи, ви изплаща неустойка в размер на 1/2 от месечния наем, пропорционално за всеки незает ден. В този случай таксата за управление на имота е 10% от месечния наем, а цената на самия наем трябва да е съобразена с пазара. Писмените гаранции, които компанията гарантира, са същите, както и при другите две услуги.

Ако имате нужда от още причини, за да изберете УПРАВЛЕНИЕ БГ ООД, нека ви ги дадем за финал на настоящата статия.

 

На първо място, оставяте жилището си в ръцете на професионалисти с опит, доказал се във времето.. Освен това си спестявате време и нерви, свързани с отдаването на имот, а както добре знаем, разходът на тези два ресурса в тази сфера не е никак малък. Не на последно място, получавате гаранция, че състоянието на недвижимото ви имущество ще бъде такова, в каквото сте го предали на компанията. И ако “имате късмета” да попаднете на недобросъвестни наематели, всички главоболия, свързани с ремонти, плащане на неплатени сметки и други остават в ръцете на Upravlenie BG. Ангажимент, който сме сигурни, че едва ли искате да поемете.

 

  • Вижте още интересни тенденции и съвети за недвижимите имоти  от нашите прилятели – АДРЕС  тук >>


Обади ни се сега!